Spring til indhold

Arbejdsgivere og ledere – fem trin til større medarbejder rentabilitet

Hvis du ikke kender lige nu hvilke af dine medarbejdere er at tjene penge til dig, hvor meget de koster dig eller om du opererer rentabelt, denne korte artikel vil give vigtige oplysninger for dig.
Ansatte koste enorme summer af penge og den barske virkelighed er at medmindre hver medarbejder betaler deres måde en masse af dine penge kunne ende op ned i afløbet!
Men hvordan kan du vide, hvilke medarbejdere arbejder rentabelt for dig, især hvis medarbejderne er spredt over hele landet eller endog verden? Nogle kan klatte væk timer (dine penge) på ødsel aktiviteter. For alle du kender dine penge kunne utæt derfra forbi dyre drop, ligesom vand fra en dryppende hane.
Så her er fem skridt kan du tage meget hurtigt til switch-off den dryppende hane!
Trin 1: tjene penge på
Beregne den sande timemæssige omkostninger for din medarbejder pr. time. Du kan træne en procentdel til at tilføje til din medarbejder timeløn, der vil dække alle overhead. Eksempler omfatter en del af office generalomkostninger, pensions- og betalinger, omkostningerne ved ferie og sygdom (som er ikke-produktive for dig, men stadig skal betales for). Opbyg en liste over alle omkostninger og medtage dem i timeløn.
Trin 2: foranstaltning
Hvad kan ikke måles ikke kan forbedres. Det andet skridt er at få dine medarbejdere til at bruge en timeseddel. En timeseddel registrerer antallet af timer brugt på aktiviteter. Medarbejderen har normalt til at angive timer i en celle i et regneark eller software form hver dag. Aktiviteter er ofte grupperet i et projekt. Der findes mange glimrende timeseddel systemer.
Trin 3: rapport
Oplysninger indtastet af dine medarbejdere er uvurderlig for dig, hvis du er en arbejdsgiver, leder eller virksomhedsejer. Det bør blive indsamlet sammen til at danne grundlag for rapporter. Hvad rapporter? Hvad med en rapport, der viser samlet antal timeomkostninger for hver medarbejder, der arbejder på et projekt. Første gang vi gjorde dette havde vi en ubehagelig overraskelse – omkostninger var krøb op dramatisk på et af vores projekter! Hvad med en rapport, der viser præcis hvilke aktiviteter en medarbejder faktisk bruger sin tid på. Mange meget afslørende rapporter er tilgængelig, hvis dataene er indsamlet korrekt.
Trin 4: spor
De rapporter, du har bør give dig oplysninger i daglige, ugentlige, månedlige og årlige format. Dette giver dig mulighed for at se, hvis dine omkostninger er stigende eller faldende. Derfor kan du se resultaterne af de ændringer, du foretager.
Trin 5: konfrontere
Dette er et afgørende skridt: Vis medarbejderen de sande omkostninger omkostninger til sin tid og hvor meget hver enkelt aktivitet han er involveret med virksomheden. Medarbejdere er ofte helt uvidende om, hvor meget de koster virksomheden. Selvfølgelig, der dette skridt skal gøres omhyggeligt, medmindre du har et reelt problem at konfrontere. Det kunne være godt at vise en gruppe af medarbejdere de gennemsnitlige udgifter til en medarbejder time, således at ingen én enkelt medarbejder mener han er ved at blive udpeget ud ‘særbehandling’.
Resumé
Sporing medarbejder aktivitet på denne måde kan virkelig være en oplysende oplevelse. Med de rigtige oplysninger kan du stoppe eller reducere spild og kostbare aktivitet og fokusere på aktiviteter, der er bogstaveligt talt rentable.