Spring til indhold

Faldgruber af Casual fredag

Forestil dig dette: du gå ind i en fremtrædende, international business office, op til den klinikassistent skrivebord – og du kan se hun iført flip-flops og blå cowboybukser med huller i dem. Hvordan reagerer du på dette? Jeg vil vædde på din mening om denne virksomhed har lige droppet helt et par hak, højre?
Tror du, det er et ekstremt eksempel på nogle folk tager Casual fredag for langt? Tror du det ville aldrig ske i dit kontor?
Min mand tænkte ikke så – indtil det skete i kontoret for hans tjenestested, en international, meget velstående virksomhed.
Han har fortalt mig flere historier om den upassende påklædning receptionisten har slidt for at arbejde på Casual fredag i år som de førnævnte flip-flops og rippet blå jeans. Også er hun vist op iført en fjer boa, stramme T-shirts, shorts (om sommeren) og miniskørter, blandt andre uacceptable elementer af tøj.
Og det er ikke bare sin arbejdsplads. Jeg har set mange andre eksempler på denne type kjole andre steder i erhvervslivet. Jeg indrømmer, jeg kan være for gammeldags, men det virker meget forkert til mig når jeg er meget mere bedre klædt end receptionisten arbejder på kontoret jeg bringer min virksomhed til. Jeg er ligeglad, hvis det er Casual fredag; Hvis receptionisten ligner hun netop rullet ud af sengen og kastede på uanset lå på gulvet, som virksomhed har lige mistet en kunde i mig. Rigtigt eller forkert, er det ubestrideligt, at hvor en person kjoler vil påvirke en anden persons opfattelse af personen, og i dette tilfælde, selskabet også.
Receptionisten er den første person ser man når ind i en forretning kontor; Hun er billedet af virksomheden. Det er ligegyldigt i den mindste hvad alle andre virksomheden arbejdstagere slid på Casual fredag. Receptionisten, skal som talsmand for virksomheden, altid være passende klædt og velplejet.
Jeg siger ikke hun skal altid bære en matchende jakke og nederdel, men jeg tror, at hun bør aldrig bære noget mere afslappet end hvad hun ville bære til kirken. Med andre ord en ikke-afslørende kjole eller bukser med en kjole skjorte.
Please, ikke glemme strømpebukser og forlade din sneakers i skabet.