Spring til indhold

Goalsetting – Sådan nemt indstille og få dine mål

Hvilke af følgende ændringer i dit liv vil du gøre dit liv i år?

At have en slank og trim krop?

Find en stimulerende job

Tage op en sport eller hobby

Købe din drømmebolig

Rejse til et eksotisk rejsemål

Har mere tid med din familie

Oprette din egen virksomhed

Dobbelt din indkomst

Blive involveret i Fællesskabet

Udvikle din kreativitet

Forbedre dine færdigheder

Opret en plan for din økonomiske fremtid

Har det sjovere.

Forbedre dit nuværende forhold eller finde en ny partner.

Alle de ovennævnte

For at hjælpe dig kanal din energi til at nå dette års mål, er her nogle praktiske måder til at få dig i gang. Der er jo ingen grund til hvorfor du ikke bør starte straks, er der?

Goalsetting – Introduktion

Skriv en liste over hvad du vil opnå dette år.

Sørg for, hvad du har skrevet er specifikke, målbare og opnåelige. F.eks. Tabe 5 kg af 30 April.

Skrive no. 1 mod det vigtigste mål. Skrive no. 2 mod den næste vigtigste mål.

Fortsæt nummerering resten af målene.

Kig på målet med no. 1 ved siden af. dvs. Tabe 5 kilo. Starte en separat liste med overskriften tabe 5 kilo af 30 April.

Nedskrive de handling skridt du skal tage for at nå dette mål:

Deltage i gym

Afgøre, hvilke specifikke dage og tider du vil deltage i

Køb gym gear

Se ernæringsekspert

Angiv handling skridt ind i din dagbog/elektroniske arrangør på dagen/s du vil lave disse:

Jan 15 – join gym

Jan 16 – bog ernæringsekspert

Deltage i gym onsdag-mandag-fredag kl 6:00

Sikre, at når du bestiller tid til dig selv i din dagbog du behandle det som en topprioritet. Medmindre der foreligger et jordskælv eller lige så ødelæggende katastrofe indtræffer, holde tidspunktet hellige.

For at sikre din goalsetting er vellykket, er det bydende nødvendigt at skrive dit mål først og derefter planlægge de passende skridt at tage i din dagbog. Ellers kan dine mål ende med at være ønsketænkning!

Mål/drøm diagram

At have visuelle påmindelser er en værdifuld del af goalsetting proces. Det er en fantastisk måde at bede og holde dig motiveret til at følge op. Klip et billede af det organ, du gerne vil have fra et magasin og holde en foto af dit hoved på toppen af det. Alternativt hvis du ønsker at generobre den måde du var for nogen tid siden, finde et gammelt foto af dig selv. Du kan placere dem på skrivebordet, bilens instrumentbræt og køleskabet derhjemme.

Gøre dette til dine andre mål (minus hovedet). I virkeligheden har en drøm diagram med billeder eller ord af de ting, du ønsker at opnå er en stor tilskyndelse til din sub-bevidste sind. Stikning disse påmindelser på grønbogen er endnu mere effektiv. Jeg har en af disse i mit kontor og gæt hvad? Det rent faktisk virker!

Handling er nøglen

Når du har identificeret, hvad du vil, skrevet det ned, planlagt når du vil handle og gjort diagrammet mål/drøm, vil intet ske medmindre du slipper din butt og træffe foranstaltninger mod disse mål.

Undgå den ‘ for meget for tidligt ‘ syndrom

Ofte folk forsøge at foretage mange ændringer på én gang og derefter få desillusionerede, fordi der er for mange ting at gøre og bare give op. Hvis du har gjort dette tidligere, at løse ét mål ad gangen. Hvis du har virkelig svært ved gå enegang, kan du med fordel benytte tjenester fra en life coach som mig, der vil holde dig på sporet.

Turde Fail

I Billi Lim bestseller bog “Tør at mislykkes” deler han følgende historie:

En kvinde gik engang op til en lille gammel mand vuggende i en stol på sin veranda.

“Jeg ikke kunne undgå at bemærke, hvor glad du ser”, sagde hun. ‘ Hvad er hemmeligheden til en længe lykkeligt liv?’

“Jeg ryge tre pakker cigaretter om dagen”, sagde han. “Jeg også drikke et tilfælde af whisky en uge, spise fed mad og aldrig motion.”

“Det er fantastisk, kvinden sagde. “Hvor gammel er du?”

“Tyve-seks”, sagde han.

Det sidste ord om Goalsetting

Du kan også nå dine mål, hvis du virkelig ønsker at. De mål, du skal passe sammen med dine værdier. For eksempel hvis du virkelig sætter pris på din sundhed og velvære (og du bør… du er ikke god til alle, hvis du er syg eller endnu værre… døde,) vil så det være lettere for dig at tage handling omkring dette område.

Goalsetting er en løbende proces. Planlægge og slipper din butt nu at opnå hvad du ønsker i dit liv ellers, du kunne få fast i det sædvanlige skure og før du ved af det, endnu et år er gået.

Skride til handling nu!