Spring til indhold

Sikrede eller usikrede lån?

Hvad er forskellen?

Sikrede lån er sikret på din ejendom. Långiver vil registrere en anden afgift bag din pant långiver på matrikelregistret. På denne måde bør lånet ikke tilbagebetalt, og tilbagetagelse finder sted den sikrede långiver vil have anden ret til at genvinde deres tab fra salget af ejendommen.

Usikrede lån omtales ellers som personlige lån og har ingen direkte krav på din ejendom.

Hvilken en er den bedste?

Du er nødt til at se på din situation og søge på markedet for det bedste lån for dig. Med en usikrede lån långivare vil æde risikoen for udlån dig penge udelukkende på din kredit historie og personlige omstændigheder for eksempel hvor længe du har været i dit job, og hvis din indkomst kan bevises. Med et sikret lån kan egenkapitalen i din ejendom også tages i betragtning.

Du kan derfor have en dårlig kreditværdighed, men være i stand til at tilbyde egenkapitalen i din ejendom som sikkerhed for at mindske risikoen for långiveren af dem ikke er i stand til at få deres penge tilbage. Derfor i denne situation vil du være mere tilbøjelige til at blive godkendt til et sikret lån. Som du kan se det hele afhænger af dine personlige omstændigheder. Du er nødt til at vurdere dine omstændigheder og tale med långivere om, hvordan du ville stå i at blive accepteret.

Det er vigtigt at søge efter de mest egnede og konkurrencedygtige lån, som du og dine omstændigheder vil blive accepteret for. Du skal ikke blot gennemse de samlede priser annonceret på internettet og i pressen. Ofte er de annoncerede priser kun tilgængelige for en lille procentdel af vipbanks befolkningen, der er meget lav risiko. Den bedste løsning er at tale med en ekspert på dette område. Fortæl dem, at du har brug for at vide den bedste sats og produkt, der er egnet, og at du vil blive accepteret for. Dette vil give dig en realistisk idé om, hvad der er derude for dig.